Kies het beste kattenspeeltje!

Ondanks dat jouw fluffy viervoeter zijn eten uit een blikje krijgt, is jagen een natuurlijk instinct voor katten. Het jagen vertaalt zich in spelen. Bewegende, automatische kattenspeeltjes zijn purrfect om op te ‘jagen’. Dankzij 3 speelstanden die elkaar automatisch opvolgen zorgt de automatische kattenbal voor urenlang speelplezier zonder dat je de bal aan hoeft te raken. Dit voorkomt dat jouw kat uit verveling, jouw bank of andere meubels kapot krabt.

We zetten enkele vragen op een rij die je jezelf kunt stellen om te bepalen welk kattenspeeltje purrfect is voor jouw kat:

Is jouw kat een binnen- of buitenkat?

Een buitenkat krijgt over het algemeen meer lichaamsbeweging dan een binnenkat. Buiten wordt het jachtinstinct namelijk aangewakkerd door vlinder of vogeltje waar hij achteraan kan gaan. Je wilt liever niet dat je kat een levend beestje vangt. De Cheerble ball of Ice cream ball kan ook buitenshuis gebruikt worden voor urenlang speelplezier. Zo voorkom je dat jouw kat achter de vogels aangaat. Brengt jouw kat de meeste uren binnenshuis door? Dan zorgt de Cheerble ball of Ice cream ball voor voldoende uitdaging! Dit voorkomt overgewicht, een probleem wat veel voorkomt bij binnenkatten.

Is jouw kat vaak alleen?

Wanneer jouw kat veel uurtjes binnenshuis doorbrengt wanneer je niet thuis bent kan dit eenzaam voor hem zijn. Zeker wanneer hij de behoefte heeft om te jagen en spelen. Dankzij automatische kattenspeeltjes zal jouw kat zich geen moment vervelen en zich ook minder eenzaam voelen.

Heb je een volwassen kat of kitten?

Zowel de Cheerble ball als de Ice cream ball zijn geschikt voor zowel grote als kleine (jong)volwassen katten. Over het algemeen hebben kittens de voorkeur voor de Cheerble ball omdat deze iets kleiner is, jouw kitten zal ook wanneer hij groter wordt veel speelplezier beleven aan dit uitdagende automatische kattenspeeltje.

Hoe actief is jouw kat?

Niet ieder kattenras is even actief. Bengaalse katten staan bijvoorbeeld bekend om hun eindeloze energie, terwijl van Ragdolls bekend is dat ze wat rustiger zijn. Zowel de Cheerble ball als Ice cream ball hebben 3 verschillende speelstanden. Je kunt deze standen instellen zodat deze elkaar automatisch in het door jou gekozen tempo opvolgen. Zo stel je zelf een speelprogramma aan wat aansluit bij de behoeftes van jouw kat. Urenlang speelplezier voor jouw kat, zelfs wanneer je in een andere kamer of niet thuis bent.

Hoe weet je dat een kattenspeeltje veilig is?

Helaas zijn er veel kattenspeeltjes op de markt die niet veilig zijn. Vooral kattenspeeltjes met veertjes kunnen gevaarlijk zijn voor jouw kat wanneer deze de veertjes tijdens het spelen lostrekt en opeet. Ook zijn er kattenspeeltjes in omloop die vervaardigd zijn uit materialen die in sommige gevallen zelfs giftig zijn voor jouw kat. Je kunt jouw kat met een gerust hart met de Cheerble ball of Ice cream ball laten spelen. Deze zijn namelijk vervaardigd uit veilige synthetische vezels en PC (‘harige’ Cheerble ball) en siliconen en PC (‘gladde’ Ice Cream ball). Zowel de ‘harige’ als ‘gladde’ bal geven door de hoogwaardige, duurzame materiaalkeuze ultiem grip voor de pootjes en nagels van jouw kat.

Wat voor vloer ligt er in jouw huis?

Of je nu een betonnen, laminaat of laagpolig tapijt in huis hebt liggen. De automatische kattenbal werkt erg goed op dit soort vlakke ondergronden. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je hoogpolig tapijt hebt de automatische kattenbal niet goed werkt. Gebruik van zowel de Cheerble ball als de Ice cream ball raden we af op hoogpolig tapijt. De Ice cream ball is bovendien uitgerust met objectdetectie waardoor de bal niet vast komt te zitten. 

Gun jouw kat urenlang speelplezier, bekijk de verschillende modellen automatische kattenspeeltjes en bestel deze eenvoudig in onze webshop. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.